CUM SA ALEGI OCHELARII IN FUNCTIE DE FORMA FETEI

Deşi multă lume consideră în continuare ochelarii de soare ca fiind un accesoriu total inutil, un moft, ei joacă un rol important pentru sănătatea ta pe termen lung. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi ochelarii de soare este forma feţei.
Doar astfel poţi crea un echilibru la nivelul chipului şi îţi poţi pune în valoare trasăturile naturale.

Forma feţei ovală    

Faţa ovală este o tipoloigie care face foarte uşoară sarcina de a alege ochelarii de soare, deoarece faţa ovală este considerată fizionomia perfectă. Aceasta este caracterizată prin frunte şi maxilar la o dimensiune aproape egală cu obrajii. Persoanele care au forma feţei ovală pot fi considerate privilegiate, întrucât majoritatea modelelor de ochelari de soare li se vor potrivi de minune. Proporţiile echilibrate ale feţei ovale îţi permit să alegi orice model de ochelari de soare pe care îl doreşti. Deşi forma feţei este bine proporţionată, încercaţi totuşi să staţi departe de ramele înguste sau mult prea rotunde.

Rame pentru femei: butterfly, cat eye, geometric, dreptunghiulari, wayfarer, rotunde.

Rame pentru bărbaţi: wayfarer, rotunde, butterfly, geometrice, dreptunghiulari.

Forma feţei patrată   

Feţele cu forma patrată sunt foarte bine proporţionate în lungime şi lăţime şi caracterizate de o formă unghiulară cu maxilar puternic, bărbie pătrata şi frunte lată. Ramele recomandate pentru feţe cu forma pătrată sunt cele rotunde şi ovale, care să confere fineţe şi să reducă din senzaţia formei de pătrat, minimizând unghiurile şi redând lungime feţei. Ramele ar trebui totodată să fie mai mult pe plan orizontal decât pe cel vertical, iar atunci când în partea de jos a ramei este dispusă o culoare puternică, este accentuată bărbia, ceea ce conferă din nou un aspect plăcut pentru această formă a feţei.

Rame pentru femei: cat eye, ovale, rotunde, rame parţiale, aviator.

Rame pentru bărbaţi: ovale, rotunde, rame parţiale, aviator.

Forma feţei rotundă    

Faţa rotundă este descrisă ca având lungimea cât şi lăţimea egale, acestea fiind caracterizate prin curburi largi, foarte puţin ascuţite. Persoanele cu faţa rotundă ar trebui să aleagă ochelari de soare cu unghiuri ascutiţe (pătraţi sau dreptunghiulari), pentru a le accentua şi defini trăsăturile, sau modele cu lentile alungite, în lateral, cu rame înguste, geometrice, pentru a masca rotunjimea feţei, astfel ieşind la iveală alte trăsături plăcute ale feţei.

Rame pentru femei: butterfly, wayfarer, geometrice, dreptunghiulari, cat eye.

Rame pentru bărbaţi: butterfly, wayfarer, geometrice, dreptunghiulari.

Forma feţei inimă  

Feţele în formă de inimă sunt caracterizate de frunte largă, maxilar îngust, pomeţi ridicaţi şi o barbie îngustă. Ramele recomandate pentru feţele cu formă de inimă sunt cele butterfly, rotunde şi cat eye, aviator, ce echilibrează forma de inimă a feţei. Ramele care sunt mai largi în partea de jos sunt recomandate pentru a distrage atenţia de la o bărbie îngustă, iar cele cu braţele neridicate adaugă echilibru.

Rame pentru femei: butterfly, cat eye, rotunde, aviator.

Rame pentru bărbaţi: butterfly, rotunde, aviator.

Forma feţei alungită   

Persoanele cu faţa alungită ar trebui să poarte ochelari care să creeze iluzia unor proporţii echilibrate. Astfel, lor le sunt recomandate formele ovale sau rotunde de rame, însă pot încerca şi ochelarii dreptunghiulari. Atenţie la ochelarii supradimensionaţi, pentru că pot alungi şi mai mult faţa. Daca îi alegi, ai grijă sa aibă rame cât mai subţiri.

Rame pentru femei: butterfly, aviator, ovale, wayfarer.

Rame pentru bărbaţi: butterfly, aviator, ovale, wayfarer.

 

Articol publicat pe 15.05.2015